basiscontract bedrijfsarts arbowet carolina verspuij

De wijziging van de arbowetgeving met betrekking tot de inzet van de bedrijfsarts heeft voor veel bedrijven de meeste gevolgen. Elke organisatie moet vanaf 1 juli 2018 een basiscontract hebben afgesloten met een arbodienstverlener. Wat zijn de minimale eisen die worden gesteld aan het basiscontract? En hoe werkt het met de second opinion?

Sinds 1 juli 2017 is de wijziging van de arbowetgeving van kracht. Elke organisatie moet vanaf 1 juli 2018 voldoen aan de wijziging in de arbowetgeving. De wijziging met betrekking tot de inzet van de bedrijfsarts heeft voor veel bedrijven de meeste gevolgen. Elke organisatie moet vanaf 1 juli 2018 een contract hebben afgesloten met een arbodienstverlener. Dit contract moet voldoen aan de minimale eisen zoals vastgelegd in artikel 14 lid 1 en 2 van de Arbowet, ook wel basiscontract genoemd.

In bijgaand artikel gaat trainer/adviseur Carolina Verspuij over de onderdelen die opgenomen moeten zijn in het basiscontract en hoe het werkt bij een second opinion.

Klik hieronder om verder te lezen.

Heeft u vragen over de wijzigingen in de Arbowet? Expertiseteam Arbeid en Gezondheid helpt u graag verder. Bekijk ook deze pagina voor meer informatie over de Arbowet.

Bron: Werk&Veiligheid.nl