Soms zijn er onderwerpen die complex zijn of waar u gewoonweg niet in thuis bent. Soms moet er snel geschakeld kunnen worden en heeft u ondersteuning nodig in het overleg met uw bestuurder. SBI Formaat heeft een aantal gespecialiseerde organisatieadviseurs die u kunnen helpen in deze complexe materie. Wij zoeken de specialist die bij u past.

Wij analyseren uw problematiek of uitdagingen, wij ondersteunen u in het overleg met elkaar, met de bestuurder en met de achterban. Soms als vangnet, soms als gespreksleider of zelfs onderhandelaar. Wij onderzoeken de onderbouwing van de bestuurder, de mogelijkheden die er zijn en geven u advies over best passende oplossingen of alternatieven. Wij werken vanuit de overtuiging dat organisaties beter functioneren als  werknemers meedenken en meedoen. Dat merkt u in onze aanpak en in onze betrokkenheid bij uw organisatie. Wij streven naar organisaties die succesvol zijn en waar mensen met plezier werken.

In onze folder stellen wij ons organisatieteam uitgebreid aan u voor.  

Onze organisatieadviseurs

Van links naar rechts:

Pieter Kas: pieter.kas@sbiformaat.nl of 06-52599022
Els van der Valk: els.van.der.valk@sbiformaat.nl of 06-52599078
Frits van Heusden: frits.van.heusden@sbiformaat.nl of 06-51843856
Joan Janssens: joan.janssens@sbiformaat.nl of 06-53370012
Geertrude van Amerongen: geertrude.van.amerongen@sbiformaat.nl of 06-52599001
Paul van der Priem: paul.van.der.priem@sbiformaat.nl of 06-51546106

Onze werkwijze

Wij ontwerpen een aanpak die aansluit bij de voorliggende situatie. Op basis van een eerste gesprek ontwerpen wij met u een traject dat u in staat stelt uw rol als OR op een goede manier invulling te geven. Soms volstaat een eenmalig consult, soms is er meer nodig. U ontvangt van ons een offerte met daarin een duidelijke opdrachtformulering.
Onze adviseurs werken op basis van een dagdeeltarief. Wij declareren altijd precies wat wij hebben uitgevoerd. Niets meer en niets minder. Wij maken graag kennis met uw organisatie en bestuurder. Dat is nodig voor een goede advisering. Vooraf maken wij een inschatting van het tijdsbeslag. Mocht er meer tijd nodig zijn, dan spreken wij dat vooraf af. Mocht er minder tijd nodig zijn, dan betaalt u alleen de tijd die is besteed.

Combinatie van leren & adviseren

Sommige trajecten lenen zich prima voor een combinatie van leren en adviseren. Het traject bestaat dan uit een combinatie van trainingsdagen en begeleiding/advisering in de praktijk door een van onze organisatieadviseurs.

Om goed beslagen ten ijs te komen en een goede start te kunnen maken met uw rol als OR of commissie, hebben wij voor een aantal specialistische onderwerpen eensdaagse workshops ontwikkeld. Onder begeleiding van een organisatie-adviseur kijkt u naar de voorliggende situatie, leert u wat de belangrijkste aspecten zijn en formuleert u een vervolgplan voor de OR. Het programma bestaat uit een aantal bouwstenen. Ter plekke bepaalt u met de adviseur waar de focus voor u moet liggen. Wij zoeken de expertise die u nodig heeft en kunnen snel een dag inplannen. Lees hier meer over de specialistische trainingen

Onze OR Advieslijn

Heeft u een (dringende) inhoudelijke OR-vraag? De OR Advieslijn helpt u snel en deskundig op weg!

Margreet Woldendorp, adviseur OR Advieslijn
oradvieslijn@sbiformaat.nl of 0343 - 473 473