Uw vraag over communicatie is bij SBI Formaat in vertrouwde handen. Wij bieden trainingen in communicatievaardigheden om effectievere communicatie te ontwikkelen. Een Gordon ® effectiviteitstraining is grondig, blijvend en direct toepasbaar. Niets is meer inspirerend dan ervaren dat het werkt!

Wat is de Gordon ®-methode?
Invloed hebben vanuit zelfvertrouwen, weten wat je wilt en je daar over uitspreken, grenzen aangeven zonder anderen te kwetsen. Volgens Gordon ® staat of valt je invloed met hoe goed je jezelf kent en hoe je de omgeving beïnvloedt. Je leert hoe je voor jezelf en je ideeën opkomt. Ook leer je omgaan met conflicten, emoties en weerstand.

Van Thomas Gordon komen begrippen als ‘actief luisteren’, ‘ik-boodschappen’ en ‘conflicten oplossen zonder verliezers’. Zijn methode helpt om effectief en assertief te communiceren. Opkomen voor jezelf met respect voor de ander. Daar draait het om bij de Gordon ®-methode.

Vraagstukken die aan bod komen

  • Jezelf en je behoeften leren kennen,
  • Jezelf uitspreken en elkaar aanspreken,
  • ‘nee’ zeggen en grenzen aangeven,
  • Vaardigheden om conflicten te voorkomen,
  • Vaardigheden om conflicten op te lossen,
  • Omgaan met weerstand en emoties bij jezelf en anderen.

Klik op de afbeelding hieronder om een interview met 2 deelnemers van de Leergang te lezen. Wat waren hun ervaringen?

Aanrader

"Wij als Centrale Ondernemingsraad zijn enthousiast over deze training. Mocht je in welke vorm dan ook in de communicatie vragen, obstakels ondervinden: zeker een aanrader. De trainer Juliette van der Mheen wist ons te leiden, boeien en ook te overtuigen op een originele manier.


Wat een verademing om op deze manier meegenomen te worden in wat voor een ieder vaak moeilijk is: hoe maak je verbinding, hoe geef je feedback. Hoe komt het dat je denkt dat de ander je begrijpt en je ineens midden in een conflict belandt.

Op een duidelijke, opbouwende manier in verschillende vormen hebben wij de onderwerpen behandeld."

Welke trainingen bieden wij aan?

Persoonlijke leergang >>

Deze leergang is een praktische toepassing van het communicatiemodel van de Amerikaanse psycholoog Thomas Gordon. Hij ontdekte dat de manier waarop je communiceert én in staat bent goede relaties op te bouwen bepalend zijn voor je invloed en je effectiviteit.
Een Gordon ®-effectiviteitstraining is grondig en veelzijdig. De bewustwording, inzichten en vaardigheden die je opdoet zijn elke dag, in elke situatie toepasbaar.

 

Maatwerk in teamverband >>

Wij faciliteren ook trainingen op maat. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan onderlinge communicatie en het versterken van de samenwerking in teams. Je gaat dan in je team aan de slag met het uitspreken van verwachtingen en oefent met elkaar aanspreken, conflicten voorkomen en oplossen.


Bij SBI Formaat hebben wij expertise opgebouwd in alle typen organisaties en met een grote diversiteit aan vraagstukken. Deze ervaring, gecombineerd met uw kennis van uw organisatie en mensen, vertalen wij graag naar een trainingsprogramma op maat. Hiermee geeft de training antwoord op uw vragen en heeft daardoor nog meer rendement. Neem contact met ons op via het contactformulier voor meer informatie of wanneer u een vraag heeft over deze training

 

Gecertificeerd Gordon ®-Communicatietrainer

Juliette van de Mheen is gecertificeerd Gordon ®-communicatietrainer en coach. Zij is ervaren, enthousiast en betrokken, heeft veel kennis van effectieve communicatie en persoonlijke effectiviteit. Daarnaast is Juliette gecertificeerd medezeggenschapstrainer (RMZO).

 

 

Lees de blogs van Julliette

Wilt u meer informatie over training professionele communicatie? Neem vrijblijvend contact met ons op.