Financiën

Om het beleid en de maatregelen van de directie te beoordelen heeft de OR inzicht nodig in de financiële situatie van de organisatie. Hoe staan we er financieel voor? Hoe gezond zijn we? Wat zijn de financiële doelen van de directie en welke keuzes worden gemaakt? 

Welllicht heeft uw OR een aparte commissie voor het financieel beleid. U bestudeert de financiële stukken en bespreekt deze met de bestuurder. De OR houdt zo de vinger aan de pols. U signaleert knelpunten en u bewaakt de samenhang tussen het financieel beleid en de strategie van de organisatie.

SBI Formaat heeft trainers en adviseurs met specialistische kennis van financiën. Verder bieden we aparte trainingen voor organisaties in de profit- en in de non-profit sector.

Aan de slag met dit thema?

Maak hieronder uw keuze hoe wij u van dienst kunnen zijn. Wilt u liever persoonlijk geholpen worden? Bel dan 0343 - 47 33 33.

Maatwerktrainingen

Als u kiest voor een maatwerktraining op het gebied van financieel beleid, wordt deze gegeven door een trainer/adviseur die gespecialiseerd is op het terrein van financiën. Hij neemt de actuele financiële stukken met u door. De inhoud van de training is afgestemd op uw vragen.

Zo’n maatwerktraining kan plaatsvinden voor de gehele OR of voor de financiële commissie van de OR. U kunt uw bestuurder en/of uw manager financiën uitnodigen voor het geven van toelichting en het beantwoorden van uw vragen.

Tijdens een maatwerktraining krijgt u hulp bij het doorgronden van de financiële stukken van uw organisatie. De trainer geeft uitleg over basisbegrippen in het  financieel beleid. Hij neemt de stukken met u door en helpt u om de hoofdlijnen eruit te halen. Tevens bespreekt hij hoe de OR in de toekomst de vinger aan de pols kan blijven houden.

Open trainingen & events

OR en financiële cijfers

Cijfers geven niet alleen inzicht in de financiële...
Thema: Financiën
Eerstvolgende datum: 02 oktober 2018
Meer data:
  • 22 november 2018
Duur: 1 dag

OR en financieel beleid

De ondernemingsraad zou het prachtig...
Thema: Financiën
Eerstvolgende datum: 05 november 2018
Meer data:
Duur: 2 dagen

Financieel beleid voor gevorderden

U heeft kennis van de financiële basisbegrippen zoals...
Thema: Financiën, Strategisch beleid / OR voor gevorderden
Eerstvolgende datum: 08 november 2018
Meer data:
Duur: 1 dag

Advies

Wat is de financiële positie van onze organisatie? Hoe staat het met onze reserves en de liquiditeit? Kunnen wij de lonen nog betalen? Is er geld voor belangrijke investeringen? Klopt de business-case die de bestuurder voorlegt? Hoe moeten wij het jaarverslag lezen? Vragen die u als OR niet dagelijks voorgelegd krijgt, maar die wel op u pad als OR komen.

Financiële analyse

Een financiële bril is een andere manier van kijken dan de meeste OR-leden gewend zijn. Onze financiële specialisten kunnen namens u kijken naar de financiële stand van uw organisatie en naar financiële onderbouwing die gegeven wordt. Zij kunnen ook met u het realistische gehalte van business-cases onderzoeken.  Ze doorzien de situatie bij uw organisatie en helpen u kijken naar de vragen die achter de cijfers liggen.

Hoe dan wij dat?

Wij kunnen het volgende voor u doen:

  • Financiële quick scan van uw organisatie (doorklik flyer; Bon en Gerrit)
  • Contra-expertise  bij belangrijke beslissingen
  • Beoordelen jaarverslag, begroting, etc
  • Maatwerktraining financieel beleid

E-learning

Nu bij SBI Formaat: online en blended leren

Wij bieden twee verschillende online producten aan, namelijk virtual classroom en e-learning. Hieronder leest u meer over ons aanbod.

Met het nieuwe aanbod virtual classroom van SBI Formaat kunt u leren waar u maar wilt; op kantoor, thuis of vanaf een andere locatie. U kunt direct vragen stellen aan de gespecialiseerde trainer(s), op andere deelnemers reageren en u krijgt praktische opdrachten waarbij u de lesstof toepast in uw eigen praktijk.
E-learning kunt u daarentegen op uw eigen moment volgen. Deze opleidingen volgt u via uw persoonlijke website en u wordt op afstand begeleid door een professionele trainer. De vraagstellingen, toetsen en video’s maken de theorie interactief.

Wilt u meer informatie of hebt u interesse in online en/of blended leren? Klik hier of neem contact op met onze online specialisten: Brigitte Diderich (brigitte.diderich@sbiformaat.nl / 06 525 99 037) of Maayke Somers (maayke.somers@sbiformaat.nl / 06 525 99 002).