Hulp bij OR-verkiezingen

  • ‘Hoe vinden we goede kandidaten voor onze OR?’
  • ‘Hoe organiseren we de OR-verkiezingen?’

Het organiseren van verkiezingen voor de OR is veel werk. Maar het is de moeite waard als u respons krijgt vanuit de achterban. Dan is er geen gebrek aan kandidaten en de opkomst bij de verkiezingen is hoog. Wij bieden oplossingen om uw OR-verkiezingen tot een succes te maken. Zo helpen wij u graag met het organiseren van een (digitale) OR-wervingsactie en werken wij samen met een partner die u graag alle zorgen rondom de verkiezing uit handen neemt door een digitale verkiezing voor u te organiseren.  

Aan de slag met dit thema?

Maak hieronder uw keuze hoe wij u van dienst kunnen zijn. Wilt u liever persoonlijk geholpen worden? Bel dan 0343 - 47 33 33.

Maatwerktrainingen

De zittingstermijn van uw ondernemingsraad loopt binnenkort af? Of door vacatures bent u genoodzaakt tussentijdse OR-verkiezingen te organiseren? Veel OR-en vinden het organiseren van OR-verkiezingen maar lastig en veel werk. Wij maken dit proces gemakkelijker en bovendien leuk! SBI Formaat is uw partner bij het organiseren van (digitale) OR-werving en OR-verkiezingen. Wij kunnen u ondersteuning bieden op alle mogelijke onderdelen in het verkiezingsproces: van het opstellen/actualiseren van het OR-reglement, het verzorgen/aanreiken van communicatie aan medewerkers en vakbonden, het werven van OR-leden (o.a. digitale nominatieactie met OR-zelftest, de werkvloer op voor persoonlijke benadering collega’s en het organiseren van een OR-experience/voorlichtingsbijeenkomst). Voor de uitvoering van de (digitale) verkiezingen werken we samen met een partner die u graag alle zorgen rondom de verkiezing uit handen neemt. Vervolgens begeleiden wij indien gewenst uw OR-installatiebijeenkomst en gaan we vrijblijvend met u in gesprek over het scholingsplan van de nieuwe OR.

Wanneer uw organisatie OR-verkiezingen in het vooruitzicht heeft en u hierbij (voor het eerst) betrokken bent, is het van belang tijdig met de voorbereidingen te starten. Daarbij kan het geen kwaad om (hernieuwd) kennis te maken met wat er allemaal komt kijken bij het organiseren van succesvolle OR-verkiezingen en een daaraan voorafgaande campagne. Een (tijds)investering in een goede wervingscampagne vooraf verdient zich terug, doordat er daarna écht iets te kiezen valt en er een legitiem gekozen en gedragen OR komt. Een overschot aan (reserve)kandidaten maakt dat bij het ontstaan van vacatures gedurende de zittingstermijn tussentijdse verkiezingen kunnen worden voorkomen. Wij kunnen naar uw wensen een programmavoorstel schrijven voor een maatwerktraining (doorgaans 1, soms 2 dagdelen), waarna uw OR/verkiezingscommissie goed is toegerust en inspiratie heeft opgedaan voor de voorbereiding op en de uitvoering van uw OR-wervingscampagne en -verkiezingen. Dit thema is uiteraard ook als dagdeel in te bouwen in een meerdaagse maatwerktraining met diverse thema’s.

Lees meer over onze mogelijkheden en de voordelen daarvan in onze brochure Succesvolle OR-werving

Open trainingen & events

Blended leren: Succesvolle OR-verkiezingen

Eens in de zoveel jaar kiezen werknemers hun OR-vertegenwoordigers. Maar hoe organiseer je die verkiezingen?...
Thema: OR-verkiezingen
Eerstvolgende datum: 11 oktober 2018
Meer data:
Duur: 2 dagen

E-learning

Nu bij SBI Formaat: online en blended leren

Wij bieden twee verschillende online producten aan, namelijk virtual classroom en e-learning. Hieronder leest u meer over ons aanbod.

Met het nieuwe aanbod virtual classroom van SBI Formaat kunt u leren waar u maar wilt; op kantoor, thuis of vanaf een andere locatie. U kunt direct vragen stellen aan de gespecialiseerde trainer(s), op andere deelnemers reageren en u krijgt praktische opdrachten waarbij u de lesstof toepast in uw eigen praktijk.
E-learning kunt u daarentegen op uw eigen moment volgen. Deze opleidingen volgt u via uw persoonlijke website en u wordt op afstand begeleid door een professionele trainer. De vraagstellingen, toetsen en video’s maken de theorie interactief.

Wilt u meer informatie of hebt u interesse in online en/of blended leren? Klik hier of neem contact op met onze online specialisten: Brigitte Diderich (brigitte.diderich@sbiformaat.nl / 06 525 99 037) of Maayke Somers (maayke.somers@sbiformaat.nl / 06 525 99 002).