Organisaties met minder dan 50 werknemers kunnen (vrijwillig) een PVT oprichten. De PVT overlegt namens het personeel met de bestuurder. De wet op de ondernemingsraden (WOR) heeft een apart artikel met regels voor de PVT. Deze wijken af van de regels voor de OR. Inzicht in de bedoeling van de wet is zeker zo belangrijk als kennis van de regels. Het gaat erom dat de PVT voor de bestuurder een goede gesprekspartner is. De PVT denkt mee en zegt wat hij vindt. Belangrijke vaardigheden voor de PVT zijn luisteren, doorvragen en overtuigen. Daarnaast is belangrijk dat u contact houdt met uw achterban en dat u de juiste informatie verzamelt.

Aan de slag met dit thema?

Maak hieronder uw keuze hoe wij u van dienst kunnen zijn. Wilt u liever persoonlijk geholpen worden? Bel dan 0343 - 47 33 33.

Maatwerktrainingen

Als uw PVT kiest voor een training op maat, stemmen we de inhoud geheel af op uw wensen. Ook de locatie en de duur van de training bepaalt u zelf. Het voordeel van een maatwerktraining is dat deze helemaal is toegespitst op uw vragen en op uw situatie. Verder is het mogelijk om ook uw bestuurder voor (een deel van) deze training uit te nodigen.

Veelvoorkomende onderwerpen in een maatwerktraining voor de PVT zijn:

  • De wettelijke bevoegdheden van de PVT
  • De werkwijze van de PVT
  • Inhoudelijke kennis van onderwerpen waar de PVT aan werkt
  • De samenwerking met elkaar
  • Het overleg met de bestuurder

Open trainingen & events

Basiscursus PVT

U krijgt inzicht in de rol en positie van...
Thema: Personeelsvertegenwoordiging (PVT)
Eerstvolgende datum: 08 oktober 2018
Meer data:
Duur: 2 dagen

Aan de slag in de PVT

U bent nieuw in de PVT. Een hele... 
Thema: Personeelsvertegenwoordiging (PVT)
Eerstvolgende datum: 06 november 2018
Meer data:
Duur: 1 dag

PVT voor gevorderden

Krijg inzicht in de mogelijke strategieën die de PVT...
Thema: Personeelsvertegenwoordiging (PVT)
Eerstvolgende datum: 13 december 2018
Meer data:
Duur: 2 dagen

Coaching

Het werken in een PVT kan ook vragen met zich meebrengen op individueel niveau. Bijvoorbeeld over persoonlijke vaardigheden in het overleg met de directie. Dan kan (e-)coaching een prettige aanpak zijn. Ook als PVT team kan coaching van grote toegevoegde waarde zijn. Bijvoorbeeld door een van onze coaches een aantal overleggen van de PVT (mogelijk met directie) te laten bijwonen en begeleiden. Zo leert u op maat hoe u als PVT of als individueel PVT-lid kunt groeien.

Individuele coaching

U gaat 1 op 1 aan de slag met een ervaren coach over die vragen waar u in de PVT tegenaan loopt. Bijvoorbeeld rondom assertiviteit, effectieve gespreksvoering of presentatievaardigheid.

Teamcoaching

U gaat als PVT-team aan de slag met een coach die een of meer overleggen van de PVT bijwoont. U krijgt feedback op uw manier van overleggen en werken. U krijgt handvatten om effectiever en plezieriger samen te werken.

E-learning

Nu bij SBI Formaat: online en blended leren

Wij bieden twee verschillende online producten aan, namelijk virtual classroom en e-learning. Hieronder leest u meer over ons aanbod.

Met het nieuwe aanbod virtual classroom van SBI Formaat kunt u leren waar u maar wilt; op kantoor, thuis of vanaf een andere locatie. U kunt direct vragen stellen aan de gespecialiseerde trainer(s), op andere deelnemers reageren en u krijgt praktische opdrachten waarbij u de lesstof toepast in uw eigen praktijk.
E-learning kunt u daarentegen op uw eigen moment volgen. Deze opleidingen volgt u via uw persoonlijke website en u wordt op afstand begeleid door een professionele trainer. De vraagstellingen, toetsen en video’s maken de theorie interactief.

Wilt u meer informatie of hebt u interesse in online en/of blended leren? Klik hier of neem contact op met onze online specialisten: Brigitte Diderich (brigitte.diderich@sbiformaat.nl / 06 525 99 037) of Maayke Somers (maayke.somers@sbiformaat.nl / 06 525 99 002).