Elk OR-lid heeft zijn eigen achtergrond, persoonlijkheid en kwaliteiten. Het gaat erom dat ieder tot zijn recht komt. Net als een voetbalteam moet ook een OR-team groeien. Als de samenwerking een tijdje loopt, komen de onderlinge verschillen aan het licht. Soms ontstaan daarbij irritaties. Als u die goed aanpakt, wordt de band hechter. Het team kan tegen een stootje en presteert optimaal. In al onze trainingen hebben we oog voor het groepsproces. Waar nodig maken we de samenwerking bespreekbaar en helpen we de groep een stap vooruit te zetten.

Aan de slag met dit thema?

Maak hieronder uw keuze hoe wij u van dienst kunnen zijn. Wilt u liever persoonlijk geholpen worden? Bel dan 0343 - 47 33 33.

Maatwerktrainingen

In maatwerktrainingen voor de OR is teambuilding vaak een onderdeel van het programma. We helpen startende groepen om ieders kwaliteiten te ontdekken en te benutten. Bij teams die langer met elkaar werken helpen we bij het uitwisselen van feedback. We scheppen een open sfeer waarin zaken aan de orde kunnen komen die anders niet snel worden uitgesproken. Deze gesprekken zijn soms spannend. Tegelijk versterken ze de band in de groep. Sommige activiteiten voor teambuilding zijn behalve leerzaam ook gezellig en ontspannen. Vraag uw trainer naar de mogelijkheden. Drie voorbeelden zijn:

Outdoor-training

In de buitenlucht voert u een aantal uitdagende teamopdrachten uit. U leert van elke opdracht en de samenwerking groeit.

Outdoor-cooking:

De ingrediënten en de recepten staan klaar. U zorgt voor de maaltijd op een zelfgemaakt vuur.

Workshop djembé

Ieder krijgt een trommel. Samen werkt u aan techniek en ritme.

Coaching

Coaching is uitermate geschikt bij het versterken van uw teamsamenwerking of het vlottrekken van problemen in de samenwerkingspraktijk. Teamontwikkelingsfasen bieden inzicht in persoonlijke en onderlinge relaties. Openheid, respect, resultaat en plezier!
Met als resultaat een gezamenlijke visie en enthousiasme voor het OR-werk.

Individuele coaching

U gaat 1 op 1 aan de slag met een ervaren coach over die vragen waar u in de OR tegenaan loopt. Bijvoorbeeld rondom assertiviteit, effectieve gespreksvoering of presentatievaardigheid.

Teamcoaching

U gaat als OR-team aan de slag met een coach die een of meer overleggen van de PVT bijwoont. U krijgt feedback op uw manier van overleggen en werken. U krijgt handvatten om effectiever en plezieriger samen te werken. Ook het coachen van de overlegvergadering behoort tot de mogelijkheden. Bijvoorbeeld door het coachen van de stappen voorbereiden, vergaderen en nabespreken van een Overlegvergadering.

E-learning

Nu bij SBI Formaat: online en blended leren

Wij bieden twee verschillende online producten aan, namelijk virtual classroom en e-learning. Hieronder leest u meer over ons aanbod.

Met het nieuwe aanbod virtual classroom van SBI Formaat kunt u leren waar u maar wilt; op kantoor, thuis of vanaf een andere locatie. U kunt direct vragen stellen aan de gespecialiseerde trainer(s), op andere deelnemers reageren en u krijgt praktische opdrachten waarbij u de lesstof toepast in uw eigen praktijk.
E-learning kunt u daarentegen op uw eigen moment volgen. Deze opleidingen volgt u via uw persoonlijke website en u wordt op afstand begeleid door een professionele trainer. De vraagstellingen, toetsen en video’s maken de theorie interactief.

Wilt u meer informatie of hebt u interesse in online en/of blended leren? Klik hier of neem contact op met onze online specialisten: Brigitte Diderich (brigitte.diderich@sbiformaat.nl / 06 525 99 037) of Maayke Somers (maayke.somers@sbiformaat.nl / 06 525 99 002).